Få tilbud på forsikring

Ønsker du å få tilbud på forsikring? Da har du kommet til rett sted. I denne guiden viser vi deg hvordan du raskt og enkelt kan hente inn uforpliktende tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig. Vi ser også på hvordan du sammenligner forsikringstilbudene og finner frem til den beste avtalen for deg.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:
Innholdsfortegnelse

Slik innhenter du tilbud på forsikringer

Når du skal innhente tilbud på forsikringer, har du to muligheter. Du kan kontakte forsikringsselskap enkeltvis, eksempelvis Gjensidige, SpareBank 1, Tryg og Frende. Dette kan være en tidkrevende prosess, da du må fylle ut tilbudsskjemaene enkeltvis. Alternativt kan du bruke en anbudstjeneste hvor du fyller ut ett skjema og får forsikringsselskapene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet basert på de samme behovene og vilkårene.

Hvis du foretrekker å bruke en anbudstjeneste anbefaler vi Tjenestetorget. Her er en trinnvis veiledning for hvordan du går frem:

  1. Kartlegg behovene dine: Før du begynner å innhente tilbud, må du vite hva slags forsikring du trenger og hvilke dekninger som er viktige for deg.
  2. Fyll ut skjemaet: Gå til Tjenestetorget.no, velg forsikringene du ønsker, og fyll inn nødvendige opplysninger om deg selv og dine behov. Det tar ikke mer enn et par minutter.
  3. Motta forsikringstilbudene: Etter at skjemaet er sendt inn, vil du i løpet av kort tid motta tilbud fra flere forsikringsselskaper via e-post eller telefon.
  4. Sammenlign tilbudene: Gå nøye gjennom de mottatte tilbudene, og sammenlign priser, vilkår og dekninger.
  5. Velg det beste: Når du har vurdert alle forsikringstilbudene, kan du velge det alternativet som gir deg best dekning til den laveste prisen. Skulle du ikke være fornøyd med noen av tilbudene er det bare å takke nei – tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende.
Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Hvilke forsikringer trenger jeg?

Det første du bør gjøre, er å avklare hvilke forsikringer du faktisk har behov for. Ofte viser deg seg at vi betaler for forsikringer som egentlig er unødvendige, eller at vi kanskje mangler en forsikring som det kunne være smart å ha.

Det er heller ikke uvanlig at man er dobbeltforsikret – for eksempel med samme eller lignende forsikring både privat og gjennom jobben.

En nyttig tommelfingerregel er å forsikre seg mot de store katastrofene. Vurder hva du kan dekke selv med en bufferkonto, og hva som blir for dyrt å dekke på egen hånd. Dette vil hjelpe deg med å prioritere hvilke forsikringer som er nødvendige.

Viktige faktorer å vurdere

Når du skal innhente forsikringstilbud, bør du ta hensyn til følgende aspekter:

  • Pris: Se på forsikringspremien, men husk at den laveste prisen ikke alltid gir den beste dekningen.
  • Dekning: Forsikringsselskaper tilbyr ofte forskjellige nivåer av dekning. For eksempel kan en bilforsikring inkludere ansvar, delkasko, kasko og super- eller ekstraforsikring. Innholdet i disse pakkene varierer ofte mellom selskapene, så sørg for å sette deg godt inn i tilbudene før du bestemmer deg.
  • Egenandel ved skade: Egenandelen er det beløpet du må betale selv når du melder inn en skade. En høyere egenandel fører vanligvis til en lavere premie, mens en lavere egenandel gir en høyere premie.
  • Tilleggsdekninger: Vurder om du trenger ekstra dekninger utover standardpakken. Eksempler kan være leiebil inkludert i bilforsikringen eller rettshjelp inkludert i innboforsikringen.
  • Kundeservice og skadeoppgjør: God kundeservice er viktig, spesielt når du trenger å bruke forsikringen. Undersøk hvordan selskapet håndterer skadeoppgjør, og se etter rask og rettferdig behandling.

Tips for å få enda bedre tilbud

Mange forsikringsselskaper tilbyr samlerabatter (totalkunderabatter) når du har flere forsikringer hos dem. Vanligvis får du en prosentvis rabatt når du har tre eller flere forsikringer samlet i ett selskap. Disse rabattene kan variere fra null til 20 prosent. Derfor kan du spare betydelig ved å be om et totaltilbud og samle alle forsikringene dine i ett selskap.

Mange yrkesorganisasjoner og frittstående organisasjoner gir sine medlemmer medlemsrabatter på person- og skadeforsikringer. I noen tilfeller kan du melde deg inn i slike organisasjoner for å dra nytte av disse rabattene.

På husforsikring og innboforsikring kan du ofte få prisavslag hvis du har gjennomført sikkerhetstiltak. Husk å huk av for dette når du ber om tilbud på forsikringer. Eksempler på sikkerhetstiltak er røykvarslere i alle soverom, komfyrvakt på kjøkkenet eller en tyverialarm koblet til en alarmsentral. Jo flere tiltak, desto bedre.

I tillegg er det viktig å ikke overforsikre seg. Det er for eksempel unødvendig å forsikre innboet ditt for 2 millioner kroner hvis det ikke er verdt mer enn 200.000 kroner. Da betaler du for dekning du ikke trenger. Sørg for at forsikringssummen er tilpasset verdien av det du forsikrer.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Det er enkelt å bytte selskap

Hvis du får et tilbud fra et annet selskap som er bedre enn det du har i dag, er det greit å vite at det er enkelt å bytte forsikringsselskap. Bytteprosessen er faktisk mye enklere enn mange tror. Når du inngår en avtale med et nytt forsikringsselskap, håndterer de alt det praktiske med ditt nåværende selskap. Dette inkluderer å sørge for at ditt gamle kundeforhold blir riktig avsluttet og oppsigelsen trer i kraft. Du trenger altså ikke å kontakte det tidligere forsikringsselskapet ditt selv.

Under overgangen til en ny forsikringsavtale kan det hende at du får tilsendt sluttfaktura fra den gamle leverandøren, hvis du skylder et beløp for inneværende periode. Bortsett fra dette, trenger du ikke å gjøre annet enn å glede deg over å ha fått en bedre avtale.

Innhent tilbud på forsikringer regelmessig

Når du kjøper en forsikring, vil prisen vanligvis være fast i ett år. Etter dette fornyes avtalen, og prisen kan justeres. Det er sjeldent at forsikringspremiene blir rimeligere over tid uten at du selv tar initiativ. Er du misfornøyd med prisen, bør du vurdere å innhente nye tilbud og undersøke om det lønner seg å bytte forsikringsselskap.

Uansett om du planlegger å bytte selskap eller ikke, er det fornuftig å ta en gjennomgang av forsikringsavtalen din en gang i året. Dine behov kan endre seg over tid. Kanskje du ikke lenger trenger toppdekning eller fullkasko på en eldre bil. Ved å oppdatere og tilpasse forsikringene dine fortløpende, kan du spare betydelige beløp på forsikringsavtalen din.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med: