Beste forsikringsselskap i Norge – stor oversikt

Er du på jakt etter en oversikt over norske forsikringsselskaper, eller lurer du på hvilket forsikringsselskap som passer best for dine behov? Da har du kommet til rett sted. I denne artikkelen får du en grundig oversikt over de ulike forsikringsselskapene i Norge, hvem som er de største aktørene, og hvordan du kan finne det beste alternativet for deg. Les videre for nyttige tips og råd om valg og bytte av forsikringsselskap.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:
Innholdsfortegnelse

Liste over alle forsikringsselskap på det norske markedet

Det finnes over 20 forsikringsselskaper i Norge, og de fire største er Gjensidige, If, Fremtind (Sparebank 1 og DNB) og Tryg. Her er en oversikt over store og små forsikringsselskaper i Norge, i alfabetisk rekkefølge:

Assuranceforeninger

Assuranceforeninger tilbyr sjøforsikring og rederansvar til rederier, offshoreindustrien og andre bedrifter på havet. Disse foreningene er ofte organisert som gjensidige selskap. Her er de største i Norge, som for øvrig også er store på verdensbasis:

Tidligere forsikringstilbydere (inaktive)

Det finnes flere forsikringsselskaper i Norge som har blitt kjøpt opp, byttet navn eller rett og slett lagt ned. Her er en oversikt over tidligere tilbydere av forsikring:

 • Codan Forsikring
 • Insr Insurance Group
 • Jernbanepersonalets Forsikring
 • Komplett Forsikring
 • Møretrygd
 • Nemi
 • OBOS Forsikring
 • Pelsdyrtrygdelaget
 • Rema 1000 Forsikring
 • Tennant Forsikring
 • Tide Forsikring
 • Troll Forsikring
 • Vardia Forsikring

Største forsikringsselskaper i Norge

Hver år blir forsikringsselskapene målt på markedsandeler, og dette forteller oss hvilke som er de største forsikringsselskapene i Norge. Markedsandel i denne sammenhengen vil si hvor mye selskapenes salgsinntekter utgjør av markedets totale omsetning.

I 2023 var Norges største forsikringsselskaper (markedsandel i parentes):

 1. Gjensidige (26,3 %)
 2. If Forsikring (21,3 %)
 3. Fremtind – Sparebank 1 og DNB (14,7 %)
 4. Tryg (13,4 %)
 5. Øvrige selskaper (24,2 %)

Under øvrige selskaper, som totalt utgjør cirka en fjerdedel av markedet, finner vi blant annet Eika, Frende, Storebrand og KLP. Du finner mer statistikk hos Finans Norge.

Er de største forsikringsselskapene best?

De største forsikringsselskapene i Norge er ikke nødvendigvis det beste alternativet for deg og din situasjon. Det kan like gjerne være attraktive tilbud hos de mindre selskapene.

Det beste forsikringsselskapet er i bunn og grunn det selskapet som gir deg dekningene du trenger til lavest mulig pris. At du får hjelp hvis en skade skulle inntreffe er selvfølgelig også av betydning.

Hvert forsikringsselskap har egne måter å vurdere risiko på og beregner derfor prisene ulikt. Det er gjerne de samme parametrene som teller hos alle forsikringstilbyderne, men hvordan de forholder seg til og vekter opplysningene varierer.

La oss ta husforsikring som eksempel. Fordi alle bor i ulike typer boliger med forskjellige behov for dekning, er det utfordrende å utpeke et forsikringsselskap som er «best i test» for alle. For eksempel kan ett selskap tilby bedre vilkår for nyere hus, mens et annet gir mer gunstige priser for eldre boliger. Tilsvarende kan det ene selskapet gi en kraftig rabatt om du har komfyralarm, mens det ikke er like viktig for det andre selskapet.

En observasjon som underbygger dette er at både Tryg, Storebrand, DNB, SpareBank 1 og Frende hevder å være best i test blant forsikringsselskapene. Hvilket forsikringsselskap som er best beror altså i stor grad på hvilke behov og opplysninger man legger til grunn. Derfor er det smart å alltid sammenligne tilbud fra flere selskaper før man bestemmer seg.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Hvilke forsikringsselskap har mest fornøyde kunder?

Ifølge Norsk Kundebarometer hadde følgende forsikringsselskaper de mest fornøyde kundene i 2023:

 1. Gjensidige
 2. If Forsikring
 3. Tryg
 4. Fremtind

Går vi til EPSI Norway sin undersøkelse for 2023, er topp 3-listen slik:

 1. JBF
 2. KLP
 3. Frende

Kundetilfredshet kan være en avgjørende faktor når du velger forsikringsselskap, spesielt hvis vilkårene ellers er like. Men hvis du er på jakt etter det beste forsikringsselskap, bør du være forsiktig med å velge leverandør kun basert på hyggelig service hvis det betyr lavere dekning og høyere kostnader.

Vi anbefaler å sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper før du tar en beslutning. Dette kan du raskt og enkelt gjøre på Tjenestetorget.no. Der kan du legge inn dine behov og motta tilbud fra flere selskaper samtidig, helt gratis og uforpliktende.

Når du bruker Tjenestetorget, er forsikringsselskapene klar over at de konkurrerer med hverandre om å gi deg det beste tilbudet. Dette kan føre til at du får en ekstra god avtale. I tillegg sparer du tid ved å slippe å kontakte hvert selskap individuelt.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Tips ved valg eller bytte av selskap

Noen ganger kan det være mye å spare på å bytte forsikringsselskap. Eller kanskje er du ung og skal velge forsikringsselskap for første gang? Her er det viktigste å tenke på:

 • Finn ut hvilke forsikringer du trenger: Bruk litt tid på å finne ut hvilke forsikringer du trenger og ikke, og sørg for at du ikke er dobbeltforsikret. Du kan allerede være forsikret gjennom arbeidsplassen din eller en fagforening du er medlem av.
 • Sjekk dekning og egenandel: Dekningen viser til hva forsikringen faktisk dekker i tilfelle skade eller tap. Egenandelen er beløpet du må betale selv før forsikringen dekker resten.
 • Forsikringspremie: Hvor mye må du betale for forsikringen fra måned til måned? Dette må veies opp mot hvilken dekning og egenandel du får.

Sett deg godt inn i vilkårene som gjelder for forsikringen, slik at du forstår hva som skal til for å få penger hvis noe skulle skje. Vi anbefaler også at du skiller mellom store og små ulykker/skader, og vurderer hva du reelt sett kan betale for selv gjennom en bufferkonto, og hva du virkelig trenger å forsikre (som for eksempel boligen).

Slik finner du det beste forsikringsselskapet for deg

Nå har du fått en oversikt over alle forsikringsselskapene i Norge, samt hvilke som er størst og har høyest kundetilfredshet.

Når alt kommer til alt, anbefaler vi at du sammenligner konkrete tilbud fra flere selskaper før du tar en endelig beslutning. Bruk Tjenestetorget.no til å hente inn de mest fordelaktige tilbudene, og bruk rådene fra denne artikkelen for å sortere og velge det beste alternativet for deg.

Tilbudene du mottar via Tjenestetorget kommer kun fra anerkjente norske forsikringsselskaper. Anbudstjenesten er kostnadsfri og uforpliktende for deg som forbruker, og kan brukes så ofte du ønsker. Veldig praktisk for deg som liker å ha oversikt, og som vil spare tid og penger.

Vi ønsker deg lykke til med å finne det beste forsikringsselskapet.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med: