Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får.

Om tjenesten vår

Forsikringssiden.no tilbyr en tjeneste hvor du enkelt kan sammenligne forsikringstilbud fra flere leverandører. Ved å fylle ut et skjema og oppgi hvilke forsikringer du ønsker å få tilbud på, vil de tilknyttede forsikringsselskapene sende deg deres tilbud direkte.

Ved å samle minst tre forsikringer i én pakke kan du oppnå opptil 20 % rabatt. Konkurransen mellom selskapene om å vinne deg som kunde fører til at de ofte tilbyr ekstra gode betingelser.

Tjenesten vår er helt uforpliktende og gratis å bruke. Du står fritt til å akseptere et tilbud eller ikke. Forsikringsselskapene som deltar, betaler Forsikringssiden.no for å motta henvendelsen din. Kontaktinformasjonen din brukes kun til formålet med tilbudene, og personvernet ditt ivaretas i henhold til gjeldende regelverk.

Bruk av Forsikringssiden.no er helt kostnadsfritt for deg som bruker. Du kan enkelt innhente tilbud fra ulike forsikringsselskaper gjennom vår plattform uten å betale noe.

Det er forsikringsselskapene som betaler en avgift for å motta henvendelser gjennom Forsikringssiden, noe som muliggjør at tjenesten forblir gratis for deg. Dette gjør det enkelt for deg å finne en gunstig forsikringspakke uten ekstra kostnader.

For å motta tilbud må du fylle ut skjemaet på vår nettside. Dette er nødvendig for at vi skal kunne identifisere deg og forstå hva du ønsker å forsikre, slik at vi kan formidle kontakt med relevante forsikringsselskaper.

Opplysningene du oppgir behandles i henhold til GDPR, og brukes utelukkende for å koble deg til forsikringsselskaper som deretter vil sende deg tilbud. Vi videreformidler ikke dine data til markedsføringsformål.

For mer informasjon om hvordan vi beskytter personvernet ditt, besøk gjerne vår personvernside.

Forsikringssiden.no tilbyr en tjeneste hvor du kan innhente tilbud fra flere forsikringsselskaper; vi er ikke et forsikringsselskap og leverer ikke forsikringer selv.

Hvis du har spørsmål om din eksisterende forsikring, må du kontakte ditt forsikringsselskap direkte.

Forsikringssiden.no fungerer som en anbudstjeneste og er ikke et forsikringsselskap. Vi tilbyr ikke forsikringer selv.

For å si opp forsikringene dine, må du ta direkte kontakt med ditt forsikringsselskap.

Henvendelsen din på Forsikringssiden.no

Vanligvis vil du bli kontaktet av forsikringsselskapene innen 1-2 dager etter at du har sendt inn skjemaet. Hvis du ikke har mottatt noen henvendelser innen 2 virkedager, vennligst send oss en e-post på post@forsikringssiden.no. Vi vil da se nærmere på saken og finne ut hva som kan ha skjedd.

Normalt sett vil du bli kontaktet av opptil tre forsikringsselskaper. Dersom du kun har mottatt ett eller to tilbud, kan det være på grunn av ulike årsaker. Det kan for eksempel være at kombinasjonen av forsikringer du ønsker ikke tilbys av alle selskapene. Faktorer som alder, eventuelle betalingsanmerkninger, og din forsikringshistorikk kan også påvirke hvilke selskaper som velger å gi deg et tilbud.

Hvis du foretrekker å motta skriftlige tilbud, kan du sende en e-post til post@forsikringssiden.no, og vi vil informere forsikringsselskapene om at de kun skal kontakte deg skriftlig.

Dersom du ikke ønsker tilbudene likevel, kan du sende en e-post til post@forsikringssiden.no. Vi vil da informere forsikringsselskapene om at de ikke skal kontakte deg.

Hvis det er spesifikke forsikringsselskaper du ikke ønsker å motta tilbud fra, vennligst send oss en e-post på post@forsikringssiden.no, og vi vil fjerne disse selskapene fra din forespørsel.

Nei, du er ikke forpliktet til å velge noen av de forsikringene du får tilbud om gjennom vår tjeneste. Du står helt fritt til å velge den forsikringen som passer deg best, uansett om den er funnet via tjenesten vår eller ikke.

Sikkerhet og personvern

For å kunne gi deg et personlig tilbud på forsikring, må du oppgi personlige data. Dette er essensielt for at forsikringsselskapene skal kunne forstå hvem du er og hva slags forsikringer du trenger. I tillegg kan det hende at selskapene trenger å utføre en kredittvurdering for å sjekke om du har betalingsanmerkninger, noe som krever din fødselsdato. En slik kredittvurdering vil kun bli gjort etter at du har gitt ditt eksplisitte samtykke ved å krysse av for dette i skjemaet. For mer detaljert informasjon, vennligst se vår personvernerklæring.

Vi overholder GDPR-regelverket nøye. Når du bruker Forsikringssiden.no, kan du være trygg på at de personopplysningene du oppgir kun benyttes til å fremskaffe tilbud på forsikringspakker, og dette innenfor en tidsramme på 30 dager.

Hvis du ønsker at opplysningene dine skal slettes umiddelbart, kan du sende en forespørsel til post@forsikringssiden.no. Vi vil da sørge for at dine data fjernes så raskt som mulig.

Nei, du vil kun motta en bekreftelses-e-post fra oss etter at skjemaet er sendt inn. Vi har ikke e-postlister og driver ikke med e-postmarkedsføring. E-postadressen din deles bare med de forsikringsselskapene du kobles til gjennom vår tjeneste, og de kan kun bruke den for å sende deg de tilbudene du har bedt om.

Spørsmål om forsikringer

Det er utfordrende å fastsette en nøyaktig pris på forsikringer da de er tilpasset individuelt. Prisen avhenger av flere faktorer, inkludert hva du ønsker å forsikre, din tidligere forsikringshistorikk, og valg av forsikringsselskap.

For å få et klart bilde av hva du kan forvente å betale, anbefales det å sammenligne tilpassede forsikringstilbud eller pakker. Dette kan du enkelt gjøre ved å fylle ut skjemaet på Forsikringssiden.no.

De fleste forsikringsselskaper tilbyr også rabatter hvis du velger å samle tre eller flere forsikringer hos dem, kjent som en forsikringspakke.

Nei, vi er en uavhengig anbudstjeneste som spesialiserer oss i å formidle kontakt mellom deg og relevante forsikringsselskaper. Vi deltar ikke direkte i valgprosessen av forsikringer eller i kommunikasjonen mellom deg og forsikringsselskapene.

Det er ikke nødvendigvis et fasitsvar på hvilke forsikringer man bør ha, da dette vil variere fra person til person. Som et generelt råd anbefaler Forbrukerrådet imidlertid dette: «Du bør forsikre deg mot de store katastrofene. Du bør imidlertid ikke forsikre deg mot alle mulige småskader eller uhell.»

Viktige forsikringer du bør prioritere er husforsikring, innboforsikring og bilforsikring. Ansvarsforsikring på bil er for øvrig lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

Annet

Hvis du har flere spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på e-post: post@forsikringssiden.no. Vi vil svare deg så snart som mulig.