Personvern og informasjonskapsler

Forsikringssiden.no, som er en del av Dolphin Internet AS med organisasjonsnummer 922 198 586, beskytter ditt personvern i tråd med personvernforordningen (GDPR) i behandlingen av informasjonen du deler via vår tjeneste.

Personopplysninger refererer til all informasjon som kan identifisere en person, inkludert, men ikke begrenset til, kontaktinformasjon og din historikk for søk og kjøp.

Ønsker du ytterligere informasjon om hvordan vi håndterer dine personlige data? Du kan kontakte oss på følgende måte:

Ladebekken 2, 7041 Trondheim
E-post: post@forsikringssiden.no
Telefon: 973 13 737

Vær oppmerksom på at Dolphin Internet AS ikke er ansvarlig for personvernpraksisen til annonsører og andre tredjeparter sine nettsider. Vi anbefaler derfor at du gjør deg kjent med personvernsretningslinjene til disse eksterne tjenestene. I det følgende vil du finne en detaljert gjennomgang av de forskjellige typene personopplysninger som Forsikringssiden.no behandler, kildene til disse opplysningene, og formålene med behandlingen.

Hvilke personopplysninger Forsikringssiden.no behandler, og hva de brukes til

Forsikringssiden.no tilrettelegger for at brukere kan motta og sammenligne tilbud fra ulike forsikringsselskaper. De personopplysningene du oppgir gjennom vår nettside er nødvendige for at leverandørene skal kunne tilby deg tilpassede og relevante forslag basert på dine spesifikke behov. Selv om bruk av tjenesten er kostnadsfritt, krever den at brukerne aksepterer våre vilkår. For å motta tilbud, må du utfylle et skjema på vår nettside, hvorpå vi formidler informasjonen til våre leverandører som deretter utarbeider tilbud og kontakter deg via telefon, e-post eller SMS.

Typen personopplysninger vi samler inn varierer avhengig av hvilke produkter eller tjenester du søker tilbud på. Du angir selv personopplysningene i skjemaet, som vi deretter gir leverandørene tilgang til. Disse opplysningene er essensielle for at vi skal kunne levere tjenesten som tiltenkt, hvilket innebærer at du mottar ett eller flere tilbud fra selvstendige tredjeparter som tilbyr relevante produkter og tjenester.

Ditt samtykke til bruk av tjenesten innebærer også at de involverte leverandørene kan bruke informasjonen du har oppgitt til å kontakte deg via e-post, telefon eller SMS med tilbud som matcher din forespørsel.

Hvorfor vi behandler personopplysninger

Rettslig grunnlag for behandlingen av dine personopplysninger hos Dolphin Internet AS er basert på personvernforordningen (GDPR), artikkel 6, punkt 1. Dette gjør at vi og våre samarbeidende tredjeparter har mulighet til å tilby deg målrettede og personlig tilpassede tilbud. Behandlingen av dine opplysninger anses som nødvendig for å kunne levere disse tilbudene, som er i tråd med de legitime interessene definert i GDPR artikkel 6, punkt 1, bokstav f.

Hvilke kategorier av personopplysninger vi behandler

Vi i Forsikringssiden.no håndterer personlig informasjon som ditt navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Disse opplysningene er avgjørende for at vi kan formidle relevante tilbud til deg.

Hvordan vi videreformidler personopplysninger

Dine personopplysninger deles med opptil 3 aktuelle forsikringsselskaper som kan tilby deg produkter og tjenester basert på dine interesser.

På vår plattform, Forsikringssiden.no, vil du kun motta tilbud knyttet til den aktuelle forespørselen din. Tilbudene sendes normalt ut via e-post, SMS eller telefon innen 2-3 virkedager. Ønsker du å fjerne din forespørsel eller få den slettet, kan dette gjøres ved å kontakte oss på e-post: post@forsikringssiden.no.

Våre samarbeidspartnere er enige om å kun bruke dine personopplysninger til de oppgitte formål og vil ikke kontakte deg med nyhetsbrev eller lignende kommunikasjon uten ditt eksplisitte samtykke.

Hvordan vi oppbevarer personopplysningene

Forsikringssiden.no beholder dine personopplysninger så lenge de tjener et formål, typisk i ett år, men aldri mer enn fem år. Vi lagrer opplysningene dine for å kunne prosessere tilbudsforespørsler og tilhørende dokumentasjon som leveres til uavhengige tredjeparter. Normal praksis er at disse personopplysningene slettes innen ett år etter at de ikke lenger er nødvendige.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små filer som lagres på din enhet og gjør at nettsteder kan fungere mer effektivt. Ifølge loven kan vi lagre informasjonskapsler som er essensielle for nettstedets funksjoner uten ytterligere samtykke. For alle andre typer informasjonskapsler kreves det ditt samtykke.

Vårt nettsted benytter ulike informasjonskapsler, inkludert de som settes av tredjepartstjenester som opererer på våre sider.

Samtykke til å innhente informasjonskapsler

Ved å bruke Forsikringssiden.no gir du ditt samtykke til at vi kan lagre informasjonskapsler på din enhet. Du har mulighet til å trekke tilbake dette samtykket når som helst, for eksempel ved å bruke nettleserens inkognitomodus, eller justere innstillingene i nettleseren din for å nekte lagring av informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at noen funksjoner på Forsikringssiden.no kanskje ikke vil fungere optimalt uten informasjonskapsler.

Deaktivere samtykket

Du har mulighet til å deaktivere informasjonskapsler direkte i nettleseren din. Her er hvordan du kan gjøre det for de mest populære nettleserne:

Ved å endre innstillingene kan du kontrollere og begrense hvordan informasjonskapsler brukes på enheten din.

Hvordan vi beskytter opplysningene

Dolphin Internet AS tar ditt personvern på alvor og har implementert solide sikkerhetstiltak for å forhindre at dine personopplysninger blir ødelagt, tapt, endret, eller havner i feil hender. Vi sikrer også at opplysningene ikke blir misbrukt eller behandlet på en måte som er i strid med lovverket. Dersom vi oppdager feil i opplysningene, vil disse bli rettet. Vi sletter også data som ikke lenger er nødvendige eller som vi ikke er pålagt å oppbevare, vanligvis etter maksimalt fem år.

Dine rettigheter

Som databruker under gjeldende databeskyttelseslover har du en rekke rettigheter relatert til håndteringen av dine personopplysninger. For å utøve disse rettighetene, ta kontakt med oss på e-post: post@forsikringssiden.no.

Rett til innsyn, rettelse og sletting

Ifølge personopplysningsloven har du rett til å få tilgang til opplysningene vi har om deg. Du kan også be om korrigering av feilaktige opplysninger samt sletting av data som ikke lenger er nødvendige for behandling eller som er ulovlig behandlet.

Rett til begrenset behandling

Du har i visse tilfeller rett til å begrense hvordan vi behandler dine personopplysninger. Dette innebærer at vi, unntatt oppbevaring, ikke kan behandle opplysningene uten ditt samtykke, eller hvis det er nødvendig for å forfølge juridiske krav, beskytte rettigheter, eller av hensyn til viktige samfunnsinteresser.

Rett til innvendinger

Du har rett til å gjøre innvendinger mot vår behandling av dine personopplysninger i de tilfeller hvor dette er tillatt, spesielt når det gjelder vår behandling som er juridisk legitimert. Dette inkluderer også retten til å motsette deg bruk av dine opplysninger til direkte markedsføring.

Rett til å overføre informasjon

Du har rett til å få utlevert personopplysningene dine i et format som er strukturert, vanlig anvendt, og maskinlesbart. Videre har du rett til å overføre disse dataene til en annen dataansvarlig uten at vi hindrer dette.

Annonse- og analyseverktøy

Vi benytter informasjonskapsler fra følgende tredjepartstjenester for analyse og markedsføring:

For å unngå sporing fra disse verktøyene kan du gå direkte til hver av deres nettsteder og gjøre de nødvendige innstillingene (følg lenkene gitt).

Klage til Datatilsynet

Har du spørsmål om hvordan Dolphin Internet AS håndterer personopplysningene dine, vår bruk av informasjonskapsler, eller trenger du mer informasjon fra oss, er du velkommen til å kontakte oss via e-post, telefon eller brev. Du finner kontaktinformasjonen øverst på denne siden.

Skulle du være misfornøyd med vår behandling av dine personopplysninger etter direkte henvendelse til oss, har du også rett til å sende en klage til Datatilsynet. Besøk gjerne datatilsynet.no for mer informasjon om hvordan du går frem.