Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får.

Forsikringssiden er en forbrukerportal med nyheter, tester og artikler innen forsikring. Vi tar for oss aktuelle temaer og presenterer disse på en enkel og forståelig måte. Vårt mål er å gjøre det enklere for deg å ta valg og forstå hvordan du kan få mest mulig ut av forsikringene dine.

Vi ønsker samtidig å understreke at Forsikringssiden ikke er en tilbyder av forsikringstjenester. Vi arbeider utelukkende med tjenester knyttet til sammenligning, samt produksjon av redaksjonelt innhold for forbrukere.

Forsikringssiden et kommersielt nettsted. For deg som forbruker er det helt gratis å bruke nettsiden vår. Tjenesten vår finansieres gjennom provisjoner vi mottar fra samarbeidspartnere når brukere klikker seg videre fra vårt nettsted til deres tjenester. Dette sikrer at vi kan fortsette å tilby oppdatert og nyttig informasjon uten kostnad for deg.

Vi er ikke et forsikringsselskap og leverer ikke forsikringer selv. Vi arbeider utelukkende med tjenester knyttet til sammenligning, samt produksjon av redaksjonelt innhold for forbrukere.

Hvis du har spørsmål om din eksisterende forsikring, må du kontakte ditt forsikringsselskap direkte.

Forsikringssiden.no er kun en nettside med guider, artikler og ressurser – ikke et forsikringsselskap. Vi tilbyr ikke forsikringer selv.

For å si opp forsikringene dine, må du ta direkte kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Det er utfordrende å fastsette en nøyaktig pris på forsikringer da de er tilpasset individuelt. Prisen avhenger av flere faktorer, inkludert hva du ønsker å forsikre, din tidligere forsikringshistorikk, og valg av forsikringsselskap.

For å få et klart bilde av hva du kan forvente å betale, anbefales det å sammenligne tilpassede forsikringstilbud eller pakker.

De fleste forsikringsselskaper tilbyr også rabatter hvis du velger å samle tre eller flere forsikringer hos dem, kjent som en forsikringspakke.

Det er ikke nødvendigvis et fasitsvar på hvilke forsikringer man bør ha, da dette vil variere fra person til person. Som et generelt råd anbefaler Forbrukerrådet imidlertid dette: «Du bør forsikre deg mot de store katastrofene. Du bør imidlertid ikke forsikre deg mot alle mulige småskader eller uhell.»

Viktige forsikringer du bør prioritere er husforsikring, innboforsikring og bilforsikring. Ansvarsforsikring på bil er for øvrig lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe. Vi har laget en egen guide om hvilke forsikringer man trenger.

Hvis du har flere spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på e-post: post@forsikringssiden.no. Vi vil svare deg så snart som mulig.