Bilforsikring kalkulator – slik beregner du raskt og enkelt

På jakt etter en bilforsikring-kalkulator? Her får du en oversikt over alle kalkulatorene du kan bruke. Vær imidlertid oppmerksom på at kalkulatorene kun gir et estimat og ikke alltid er nøyaktige. Vi deler derfor et nyttig råd om hvordan du raskt og enkelt kan sjekke nøyaktig pris hos flere selskaper samtidig.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:
Innholdsfortegnelse

Dette må du vite om forsikringskalkulator for bil

En bilforsikringskalkulator kan gi deg en pekepinn på kostnadene, men det er viktig å vite at disse kalkulatorene ofte bare gir et estimat. Årsaken er at kalkulatorene kun baserer seg på noen få nøkkelopplysninger og bruker gjennomsnittlige data, uten å ta hensyn til alle de individuelle faktorene som påvirker prisen på forsikringen din. Derfor kan du ikke alltid stole helt på resultatene fra disse kalkulatorene.

For å få en nøyaktig pris på bilforsikring, må du innhente tilbud direkte fra forsikringsselskapene. Heldigvis finnes det en enkel måte å gjøre dette på, uten at du trenger å fylle ut skjemaer hos mange forskjellige selskaper.

Slik finner du ut nøyaktig hvor mye bilforsikringen din vil koste

En smart metode for å finne ut nøyaktig hvor mye bilforsikringen vil koste, er å bruke Tjenestetorget.no. Her kan du innhente og sammenligne tilbud fra flere selskaper samtidig. Denne anbudstjenesten har blitt svært populær å bruke, både fordi den er gratis og uforpliktende, og fordi den har samlet de kjente forsikringsselskapene på ett og samme sted.

For å få tilbud på bilforsikring, går du inn på Tjenestetorget og fyller ut opplysningene dine i et enkelt skjema. Når du har sendt inn skjemaet, vil du motta tilbud fra forskjellige forsikringsselskaper. Det er både enkelt og ryddig, og gir deg en ekstra fordel: Forsikringsselskapene som sender deg tilbud, vet at de konkurrerer med hverandre. Dermed er de opptatt av å gi deg et ekstra godt tilbud for å vinne deg som kunde. Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller ignorere dem.

Etter vår mening er Tjenestetorget.no bedre enn bilforsikring-kalkulatorer. Med ett skjema kan du raskt og enkelt sjekke tilbudene fra forskjellige forsikringsselskaper, og være sikker på at prisene gjelder deg spesifikt.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Disse faktorene påvirker forsikringspremien

Uavhengig av om du velger å benytte deg av bilforsikring-kalkulatorer eller sammenligne tilbud via Tjenestetorget, er det greit å være klar over hvilke faktorer som er avgjørende for prisen du ender opp med å betale.

  • Dekning:bilforsikring kan du velge mellom ansvarsforsikring, delkasko, kasko og toppkasko/superkasko. Ansvarsforsikringen er påbudt, men mange ønsker dekning for flere skader/ulykker. Jo mer omfattende dekning du ønsker, desto høyere premie vil forsikringskalkulatoren vise.
  • Årlig kjørelengde: Hvor mange kilometer kjører du i året? Du trenger ikke et nøyaktig tall, men det er viktig å vurdere om du kjører mer eller mindre enn gjennomsnittet, som ligger rundt 12.000 kilometer i året. Dette må ofte legges inn når du ber om tilbud eller bruker en bilforsikring-kalkulator.
  • Egenandel: Jo lavere egenandel du velger, jo lavere pris betaler du for selve forsikringen. På den andre siden må du dekke en større del selv hvis uhellet skulle inntreffe.

Andre faktorer som påvirker prisen – men som er vanskelig å gjøre noe med her og nå – er alder på sjåføren, skadehistorikk, bonus og hvor dyr bilen din er.

Oversikt over ulike kalkulatorer for bilforsikring

Mange forsikringsselskaper har kalkulatorer på nettsidene sine hvor man kan få et estimat på prisene. Nedenfor har vi listet opp alle bilforsikring-kalkulatorene vi har funnet:

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Oppsummering: Dette har vi lært om bilforsikring-kalkulatorer

Bilforsikring-kalkulatorer kan gi deg et estimat på kostnadene ved bilforsikring basert på gjennomsnittlige data fra forsikringsselskapene. Imidlertid er disse kalkulatorene ikke alltid i stand til å gi deg nøyaktige og tilpassede tilbud. Derfor bør du ikke nøye deg med bare å bruke en forsikringskalkulator. Vi anbefaler at du benytter deg av Tjenestetorget for å få konkrete tilbud.

Tjenestetorget.no gir deg muligheten til å sammenligne tilbud fra flere kjente forsikringsselskaper i Norge uten at du selv trenger å oppsøke hvert enkelt selskap. Du fyller kun ut ett skjema på én nettside, og deretter konkurrerer selskapene om å gi deg det beste tilbudet. Dette er en enkel og effektiv måte å finne den riktige prisen på bilforsikring, samtidig som du sparer tid og penger i prosessen. Dessuten er det helt kostnadsfritt og uforpliktende.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med: