Hva koster reiseforsikring? Pris i 2024

Er du nysgjerrig på hva en reiseforsikring koster? Her gir vi deg en detaljert guide om prisen på reiseforsikring i 2024, inkludert faktorer som påvirker prisene, hvilke dekningstyper som finnes, og hvordan du kan få best mulig avtale.

Innholdsfortegnelse

Hva koster reiseforsikring?

Prisen varierer avhengig av dekning og type forsikring. Generelt ligger prisen for en helårs reiseforsikring mellom 900 og 2.500 kroner i året. En bedre dekning koster mer, og mange forsikringsselskaper tilbyr utvidet dekning mot en ekstra kostnad. For familier kan det være mer økonomisk å kjøpe en felles reiseforsikring, som vanligvis koster mellom 1.500 og 3.000 kroner per år.

Det er viktig å sjekke maksimal varighet på reisene som dekkes. Noen forsikringer gjelder bare for reiser på opptil 45 dager, mens andre kan dekke opptil 90 dager. Lengre dekning koster mer, men gir større fleksibilitet. Helårsforsikringer dekker ofte også korte reiser innenlands.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Faktorer som påvirker prisen

  • Dekningsgrad og erstatningsbeløp: Høyere dekning og større erstatningsbeløp øker prisen.
  • Reisens varighet: Jo lenger du er på reise, desto større er sjansen for at noe skjer. Dette øker risikoen for forsikringsselskapet, noe som kan reflekteres i prisen.
  • Reisemål: Forsikringer til land med høyere risiko, som konfliktområder, koster mer. Utenriksdepartementet fraråder reiser til visse områder, og forsikringen gjelder som regel ikke i disse tilfellene. For oppdatert informasjon, se Utenriksdepartementets reiseråd.
  • Aktiviteter: Ekstremsport som fallskjermhopping, fjellklatring eller dykking krever ofte spesialdekning, som kan øke prisen.

Ulike typer reiseforsikringer

Helårsforsikring: Populært valg som dekker alle reiser i løpet av et år, både innenlands og utenlands, med en begrensning på antall reisedager per tur (vanligvis mellom 45 og 90 dager). Dekker også reiser til butikken eller besøk til venner.

Enkeltreiseforsikring: Passer for de som ikke reiser ofte, men ønsker forsikring for en spesifikk tur. Denne reiseforsikringen har lavere pris enn helårsforsikring for korte reiser, men dekker kun én bestemt reise innenfor angitte datoer.

Reiseforsikring for unge: Tilpasset studenter og unge reisende. Ofte inkluderer disse forsikringene dekning for avbrutte studier og transport fra studiested i utlandet.

Studenter i utlandet: Mange forsikringsselskaper tilbyr skreddersydde forsikringer for studenter i utlandet som også inkluderer reiseforsikring. Disse dekningene inkluderer ofte uhellsforsikring, sykdom- og ulykkesforsikring, innboforsikring på studiested, rettshjelp utenfor Norden og mer.

Kredittkort: Mange kredittkort inkluderer reiseforsikring, men denne har ofte lavere dekningsgrad og krever at du har betalt mer enn halvparten av reisen med kortet.

Slik får du lavere pris

Det er flere måter å spare penger på når du kjøper reiseforsikring. Her er våre beste tips for å få redusere prisen.

Mange fagforeninger har avtaler med forsikringsselskaper som gir medlemmene rabatt på reiseforsikringer. Sjekk om fagforeningen din har en slik avtale før du kjøper forsikring.

Samle alle dine forsikringer hos ett forsikringsselskap for å få en samlerabatt. Denne rabatten ligger ofte mellom 10% og 25%. Sjekk med forsikringsselskapet om hvilke forsikringer som kvalifiserer for samlerabatt.

Be om tilbud fra flere forsikringsselskaper for å sammenligne pris og dekning. Ikke velg det første tilbudet du får, da prisforskjellene kan være store. Bruk tid på å sammenligne for å finne den beste avtalen. Gjennom samarbeidspartneren vår Tjenestetorget.no kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere forsikringsselskaper gjennom ett enkelt skjema.

Hvis du reiser med familien, vil det nesten alltid lønne seg å kjøpe en felles reiseforsikring fremfor individuelle forsikringer. En familieforsikring er ofte billigere totalt sett.

Hvis du har et kredittkort som inkluderer reiseforsikring, kan dette være en rimeligere løsning. Husk at denne forsikringen vanligvis krever at du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet for at forsikringen skal være gyldig. I tillegg kan dekningen kan være lavere enn en standard reiseforsikring hos forsikringsselskapet ditt.

Sist men ikke minst er det viktig å velge en forsikring som gir dekning for dine spesifikke behov. Ikke betal for dekning du ikke trenger, men sørg samtidig for at du har tilstrekkelig beskyttelse for vanlige reiserisikoer som sykdom, tyveri, og kanselleringer.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Trenger jeg reiseforsikring?

En reise kan fort bli svært kostbar dersom noe uventet skjer. Uten reiseforsikring kan du ende opp med å betale store summer i sykehusregninger hvis du blir syk eller skader deg under oppholdet ditt i utlandet og trenger akutt medisinsk hjelp. Selv mindre uhell som tyveri av mobiltelefon, kredittkort eller laptop kan bli en betydelig utgift. I tillegg kan du miste penger på reiseutgifter hvis du må kansellere reisen på grunn av sykdom eller andre uforutsette hendelser.

Reiseforsikring gir økonomisk beskyttelse i disse situasjonene, og prisen for forsikringen er ofte svært lav i forhold til potensielle kostnader du kan spare ved å ha den.

Moderne reiseforsikringer dekker dessuten mye mer enn de gjorde tidligere. En helårsforsikring gir beskyttelse nesten overalt, bortsett fra i ditt eget hjem og på arbeidsplassen din. Selv korte turer til butikken eller besøk hos venner er dekket, noe som gjør reiseforsikringen svært anvendelig og en god investering for de fleste.

Mange som reiser til EØS-land, tenker kanskje at det Europeiske helsetrygdkortet er tilstrekkelig. Selv om kortet gir rett til behandling ved offentlige sykehus i andre EØS-land på samme vilkår som landets borgere, kan dekningen være begrenset. Offentlige helsetjenester i andre EØS-land er ikke nødvendigvis like gode som i Norge, og kortet dekker ikke alltid alle kostnader i forbindelse med behandlingen.

Samlet sett gir reiseforsikring en verdifull trygghet og beskyttelse mot mange typer uforutsette hendelser. Å velge en forsikring som passer dine behov og sammenligne priser nøye, kan sikre at du får best mulig dekning til en rimelig pris, slik at du kan reise med ro i sinnet.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med: