Sammenlign forsikring

Når du skal sammenligne forsikringer fra ulike selskaper, er det viktig å ikke kun se på pris. Den dagen uhellet inntreffer, er det helt andre ting som teller. I denne guiden viser vi deg hva du bør være oppmerksom på når du skal sammenligne forsikringer, samt hvordan du kan gå frem for å hente inn tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:
Innholdsfortegnelse

Viktige faktorer å vurdere

Når du sammenligner forsikringer, bør du vurdere følgende faktorer:

 • Pris: Sammenlign pris (også kalt forsikringspremie), men husk at den laveste prisen ikke alltid gir best dekning.
 • Dekning: De fleste forsikringsselskaper tilbyr forsikringer med ulik grad av dekning. Et eksempel på dette er bilforsikring, hvor du kan velge mellom delkasko, kasko og super- eller ekstraforsikring. Hva som er inkludert varierer fra selskap til selskap. Det er også ulikt hvor fleksible forsikringene er, det vil si hvor mye du kan tilpasse forsikringen til akkurat ditt behov.
 • Egenandel ved skade: Egenandelen er beløpet du må betale selv ved en skade, og dette trekkes fra et eventuelt erstatningsoppgjør. En høyere egenandel gir lavere premie, mens en lavere egenandel gir høyere premie.
 • Forsikringsvilkår: Sett deg inn i vilkårene til forsikringene du vurderer å kjøpe. Vilkårene varierer fra selskap til selskap, og det er viktig å vite hva som faktisk dekkes, og hva som ikke dekkes.
 • Tilleggsdekninger: Vurder om du trenger ekstra dekninger utover det som er standard. Dette kan for eksempel være at bilforsikringen inkluderer leiebil ved verksted eller at innboforsikringen inkluderer rettshjelp ved en juridisk tvist.
 • Kundeservice og skadeoppgjør: God kundeservice er viktig, spesielt når du trenger å bruke forsikringen. Undersøk også hvordan selskapet håndterer skadeoppgjør. Rask og rettferdig behandling er avgjørende.
Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Du kan innhente og sammenligne flere tilbud samtidig

For å finne den beste forsikringen for dine behov, kan du bruke nettbaserte anbudstjenester. Vi anbefaler Tjenestetorget.no. Her er en steg for steg guide for hvordan du går frem:

 1. Identifiser dine behov: Før du begynner å sammenligne, må du vite hva slags forsikring du trenger og hvilke dekninger som er viktige for deg.
 2. Fyll ut skjemaet: Gå til Tjenestetorget, velg hvilke forsikringer du ønsker å sammenligne, og legg inn nødvendige opplysninger om deg selv og dine behov.
 3. Motta tilbud: Etter at du har sendt inn skjemaet, vil du motta tilbud fra flere forsikringsselskaper. Disse tilbudene vil bli sendt til deg via e-post eller telefon.
 4. Sammenlign tilbudene: Gå nøye gjennom de mottatte tilbudene, og sammenlign priser, vilkår og dekninger for å finne den beste forsikringen for dine behov.
 5. Velg det beste tilbudet: Når du har vurdert alle alternativene, kan du velge den forsikringen som gir deg best dekning til den beste prisen. Er du ikke fornøyd med noen av tilbudene er det bare å takke nei – tjenesten er helt kostnadsfri og uforpliktende for deg som forbruker.

Tips for å få best mulig pris

I tillegg til å gjøre en grundig jobb når du sammenligner, ønsker vi også å dele noen gode tips til hvordan du kan redusere prisen ytterligere.

Først og fremst bør du vurdere å samle forsikringer hos ett selskap. Mange forsikringsselskaper gir rabatter hvis du samler flere forsikringer hos dem. Det er vanlig å få en rabatt på opptil 25% dersom du samler minst to eller tre ulike forsikringer. Denne rabatten kan gi betydelige besparelser over tid.

Det er også viktig å undersøke medlemsfordeler. Noen fagforeninger og medlemsorganisasjoner har avtaler som gir rabatter på forsikring. For eksempel kan medlemskap i LOfavør og NITO gi deg rabatter på ulike forsikringer. Sjekk med de organisasjonene du er medlem av for å se om de tilbyr slike fordeler.

En annen måte å redusere forsikringspremien på er å holde en god skadehistorikk. En ren skadehistorikk kan gi lavere premier, spesielt på bilforsikring hvor bonussystemet spiller en stor rolle. Normalt mister man 10-15% bonus ved skade, noe som gir en høyere forsikringspremie.

Til slutt kan vi nevne at du ofte får avslag i pris på innboforsikring og husforsikring hvis du har skadeforebyggende tiltak på plass. Eksempler på dette er vinduslås, el-kontroll og FG-godkjent lås.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med:

Dette har vi lært om å sammenligne forsikringer

Å sammenligne forsikringer kan virke tidkrevende, men det er vel verdt innsatsen. Ved å investere tid i å undersøke alternativene, kan du spare penger, få bedre dekning og sikre at du får den beste servicen når du trenger det. Start med å identifisere dine behov, og bruk gjerne anbudstjenester for å få en oversikt over markedet.

Gå nøye gjennom de mottatte tilbudene, og velg den forsikringen som gir deg best dekning til den beste prisen. Husk at den laveste prisen ikke alltid gir den beste dekningen, så vær nøye med å sjekke vilkårene.

Samle forsikringer hos ett selskap for å få rabatter, vurder medlemsfordeler, hold en god skadehistorikk, og vurder høyere egenandel for å redusere premien. Ved å følge disse tipsene kan du finne den forsikringen som best passer dine behov og din økonomiske situasjon.

Lykke til med å sammenligne forsikringer.

Sammenlign tilbud på forsikringer
I samarbeid med: